Antena 3 CNN Actualitate Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe judeţe (VIDEO)

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe judeţe (VIDEO)

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe judeţe <font color=red>(VIDEO)</font>
23 Oct 2007   •   08:46

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. Polile şi vijeliile s-au abătut aproape asupra întregii ţări. În anumite zone cantităţile de apă căzute au echivalat cu cele normale pentru o lună. Cel mai mult a plouat în judeţul Gorj. La Apa Neagră au căzut 60 de litri pe metru pătrat timp de 6 ore. Ploi abundente au fost şi în judeţele Maramureş, Mehedinţi şi Dolj.

În judeţul Vâlcea Drumul Naţional 7A între Brezoi şi Voineasa este blocat din cauza unei viituri care acoperă carosabilul. Nivelul apei se pare ca depăşeste un metru iar în zonă continuă să plouă. Ploile abundente au înregistrat un record pe Valea Lotrului, unde începând de luni au căzut 116 litri pe metrul pătrat în comuna Malaia.

Şi în Teleorman, ploile şi rafalele de vânt din ultimele ore au lăsat 14 localităţi rurale din zonele Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele fără energie electrică.

Precipitaţiile care au căzut în judeţul Vrancea, în ultimele 24 de ore, i-au afectat pe sătenii din comuna Fitioneşti care au rămas izolaţi, după ce un pod provizoriu a fost luat de ape. Aici peste 3.000 de persoane au rămas izolate. În zonele de munte ale judeţului precipitaţiile au atins, în ultimele 24 de ore, valori de 61 de litri pe metrul pătrat.

O vijelie puternică a creat mari probleme în judeţul Maramureş. Drumul care leagă oraşul Baia Mare de Sighetu Marmaţie a fost blocat din cauza unui copac doborât de furtună. Politiştii au rămas toată noaptea în zonă pentru a-i avertiza pe şoferi să circule cu mare prudenţă.

Vremea rea a făcut pagube şi la Rânca, în judeţul Gorj. Din cauza precipitaţiilor, un zid de susţinere de peste 10 m înălţime s-a prăbuşit pe drumul care duce spre staţiune. În municipiul Târgu-Jiu, canalele nu au făcut faţă ploilor abundente, iar străzile au fost acoperite de apă.

Inundaţiile nu au ocolit nici oraşul Craiova, unde zeci de străzi din mai multe cartiere au fost acoperite de ape. Din cauza vântului, un autoturism a fost avariat de căderea unui copac. Vântul puternic a smuls şi acoperişul unui bloc şi l-a aruncat peste firele unui stâlp electric.

Şi la Piteşti acoperişului unui bloc a fost smuls de vânt. În cădere a avariat mai multe maşini din parcare. Vijelia a ţinut aproape o oră şi a lăsat cartiere întregi din Piteşti fără curent electric.

În Capitală, au căzut cel puţin 20 de copaci în 24 de ore. Unul s-a prăbuşit peste un tramvai, altul peste gardul unei grădiniţie. A fost avariată şi o maşină parcată.

În Hunedoara, 25 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic. De asemenea, un copac doborât de vijelie a blocat mai multe ore circulaţia pe DN 66. În Mehedinţi, zeci de case au fost inundate de ploaia torenţială, dar şi podul spre Serbia de la Porţile de Fier 1.

Şapte localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au rămas fără curent electric, din cauza vântului puternic care a suflat cu peste 50 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben de ploi şi vânt puternic, emisă meteorologi, se menţine până miercuri, iar cea de inundaţii dată de hidrologi până joi la prânz.

FURIA NATURII S-A DEZLĂNŢUIT ÎN MAI MULTE JUDEŢE

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close