Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale au afectat circulaţia feroviară între Cluj şi Baia Mare

Ploile torenţiale au afectat circulaţia feroviară între Cluj şi Baia Mare

Ploile torenţiale au afectat circulaţia feroviară între Cluj şi Baia Mare
19 Iun 2008   •   13:19

Unsprezece gospodării din comuna clujeană Câţcău au fost inundate, în urma ploilor torenţiale de miercuri noapte. Şi calea ferată care traversează localitatea a fost afectată, blocând circulaţia trenurilor între Cluj şi Baia Mare. Şi un drum naţional, un drum comunal, precum şi 17 hectare de teren agricol au fost afectate de ploile torenţiale.

Circulaţia feroviară a fost blocată timp de două ore, după ce o porţiune de terasament a fost distrusă de ape, trenurile circulă în prezent cu restricţie de viteză, de 30 de kilometri la oră, pe o singură linie, iar echipe ale CFR lucrează şi la remedierea celeilalte linii afectate de inundaţii. Dumitru Bucur, Directorul Regionalei CFR Cluj a declarat că trei trenuri, un rapid şi două trenuri personal, au acumulat, joi dimineaţă, întârzieri de 362 de minute, datorate circulaţiei restricţionate.

Şi în municipiul Cluj-Napoca, mai multe subsoluri de locuinţe şi câteva străzi au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de miercuri spre joi. Clujenii din zonă se plâng că de vină sunt lucrările făcute pe străzi şi canalizarea proastă. Potrivit acestora, casele şi curţile se inundă la fiecare ploaie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj a intervenit în special pe străzile Siretului, Calea Turzii şi pe stada Strâmbă. Ploile din ultimele zile au mai provocat probleme clujenilor. Acum câteva zile o bucată din acoperişul mall-ului din oraş s-a prăbuşit, într-o zonă cu restaurante. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.



Antena 3

×
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close