Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale au inundat mii de gospodării (VIDEO)

Ploile torenţiale au inundat mii de gospodării (VIDEO)

Ploile torenţiale au inundat mii de gospodării <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Aug 2007   •   10:29

Mai multe zone din ţară au fost afectate duminică seara de ploi torenţiale. În doar câteva zeci de minute, precipitaţiile abundente au inundat mai multe străzi din Târgu-Jiu, iar vântul puternic a rupt zeci de copaci. În Vaslui peste 2.000 de gospodării au fost inundate. Ploaia torenţială care a căzut în judeţul Gorj nu a durat decât 20 de minute dar a fost de ajuns ca mai multe case din comuna Scoarţa să fie inundate. Oamenii spun că de fiecare dată când plouă apa le intră în case.

Ploaia a blocat pentru o jumătate de oră traficul pe drumul naţional 67, care face legătura între Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea. Mai mult, şoferii aflaţi în trafic au fost nevoiţi să să se oprească din cauza vântului puternic.

În judeţul Vaslui, în mai puţin de 30 de minute peste 2.000 de gospodării de pe Valea Prutului au fost inundate de o ploaie torenţială. Cele mai afectate localităţi au fost satele Stănileşti şi Gura Văii. Mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune şi copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Apa a atins în unele locuri peste jumătate de metru adâncime.

În numai o oră, la Baia Mare, au căzut nu mai puţin de 50 litri pe metru pătrat. Mai multe străzi din oraş au fost inundate. Un trăznet a lovit o gospodărie din centrul oraşului. Din fericire nimeni nu se afla în imobil. Pompierii au reuţit să oprească ingendiul înainte ca toată clădirea să fie cuprinsă de flăcări.

Tot în Maramureş, în localitatea Şieu, au avut loc 2 accidente rutiere din cauza ploii. Două persoane au fost rănite.

MII DE GOSPODĂRII INUNDATE

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close