Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale au provocat blocarea DN13 în Mureş şi Harghita

Ploile torenţiale au provocat blocarea DN13 în Mureş şi Harghita

Ploile torenţiale au provocat blocarea DN13 în Mureş şi Harghita
23 Mai 2008   •   09:30

Joi seară, drumul naţional 13 şi două drumuri comunale au fost acoperite partial de ape, în judeţul Mureş. Şoseaua dintre Acăţari si Păsăreni, dar şi drumul din satul Tirimia au fost impracticabile preţ de cîteva ore. Drumurile comunale au fost acoperite de ape pe mai multe porţiuni şi aproximativ treizeci de gospodării din localităţile Păsăreni şi Acăţari au fost inundate. Apa a inundat şi o groapă de gunoi, luând cu ea mai multe deşeuri pe care le-a împrăştiat prin sat.

Şi în Harghita, o ploaie torenţială a făcut ca un mal de pământ să se surpe şi a blocat circulaţia pe drumul naţional 13 B. Câteva ore, nici o maşină nu a mai putut trece pe acolo. Aproape de miezul nopţii, echipele de intervenţie au reuşit să deblocheze una dintre benzile de circulaţie. Utlilajele vor lucra şi vineri pentru redeschiderea drumului.

O ploaie torenţială a transformat un pârâu din Praid într-un adevărat torent care a măturat totul în cale. Zeci de bolovani au căzut pe şosea, iar DN 13 B a fost închis mai multe ore, fiind blocat între kilometrul 12 şi 13.

Utilajele au reuşit cu greu să îndepărteze pietrele de pe un sens de mers, ca să poată da drumul circulaţiei.



Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close