Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale din ţară au inundat gospodăriile şi au îngreunat circulaţia

Ploile torenţiale din ţară au inundat gospodăriile şi au îngreunat circulaţia

Ploile torenţiale din ţară au inundat gospodăriile şi au îngreunat circulaţia
19 Iun 2008   •   22:53

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în Constanţa, joi seara. Pompierii au primit peste o sută de apeluri de urgenţă de la oamenii care aveau nevoie de ajutor să scoată apa din case şi gospodării. Ploile au făcut probleme şi în alte zone ale ţării. Circulaţia trenurilor pe ruta Dej - Baia Mare a fost întreruptă mai bine de 12 ore.

Ploile puternice şi mâlul scurs de pe vesanţi au dat peste cap circulaţia pe Drumul European 85 între Buzău şi Râmnicu Sărat.

Două maşini s-au ciocnit uşor, iar o alta a derapat şi a ajuns în şanţ.

Inundaţii şi în Bistriţa - Năsăud. Principalele intersecţii din oraş au fost acoperite de apă după doar 15 minute de ploaie.

Şi în Constanţa a plouat foarte tare şi a căzut grindină. Zeci de străzi şi curţi au fost inundate. Pompierii au primit peste o mie de apeluri de la oameni care cereau ajutor pentru îndepărtarea apei din gospodării.

În comuna clujeană Câţcău, în jurul orei 4 dimineaţa, calea ferată care face legăura între Cluj- Napoca şi Baia Mare a fost afectată de viitură, iar circulaţia feroviară a fost blocată de mâl.

Trenurile au circulat cu restricţie de viteză, pe un singur fir, ore întregi.

11 gospodării au fost inundate, de pârâul Muncel, care a ieşit din matcă.

Viitura a fisurat şi o conducată de gaze, dar echipele de specialişti au remediat rapid situaţia. Şi cei de la ISU Cluj i-au ajutat pe localnici să scoată apa din case cu motopompele.

Nici municipiul Cluj Napoca nu a fost ferit de inundaţii. Câteva subsoluri de locuinţe şi mai multe străzi s-au umplut de noroi şi apă.

Clujenii din zonă se plâng că de vină sunt lucrările făcute pe străzi şi canalizarea proastă.

Furtunile au lovit şi în Covasna, în zona satelor Dobârlău şi Mărcuş. Ploaia a fost însoţită de o furtună puternică şi grindină, iar vântul a smuls arborii, acoperisurile caselor şi stâlpii de curent electric.

Localnicii şi autorităţile au lucrat împreună pentru a şterge urmele furtunii.



Antena3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close