Antena 3 CNN Actualitate Poetul Cezar Ivănescu a intrat în greva foamei

Poetul Cezar Ivănescu a intrat în greva foamei

Poetul Cezar Ivănescu a intrat în greva foamei
04 Feb 2008   •   20:54

Poetul Cezar Ivănescu a intrat în greva foamei. El protestează astfel faţă de acuzele aduse în presă că ar fi făcut poliţie politică, deşi nu a primit nicio decizie din partea CNSAS. Mai mult, el spune că nici nu i s-a permis să-şi vadă dosarul sau să se apere pe căi legale împotriva acuzaţiilor. Ivănescu îl acuză pe Mircea Dinescu că ar fi în spatele acuzaţiilor lansate. Cezar Ivănescu şi-a început protestul în sediul Uniunii Scriitorilor, la o săptămână după ce, spune el, împotriva lui a început un linşaj mediatic.

Potrivit poetului, motivul pentru care Mircea Dinescu ar fi început acest război ar fi unul de ordin personal, între el şi Dinescu existând o antipatie care durează de foarte mulţi ani, legată de moartea scriitorului Marin Preda.

Ivănescu îl acuză pe Mircea Dinescu de aceeaşi vină pe care Securitatea le-o aducea amândurora în urma cu 27 de ani - şi anume că Dinescu ar fi responsabil de moartea lui Marin Preda. Acesta ar fi, de fapt, motivul pentru care Dinescu l-a scos informator, susţine Ivănescu.

Nemulţumit de faptul că este acuzat pe nedrept, Cezar Ivănescu este hotărât să dea în judecată publicaţiile care au vehiculat informaţia fără să o probeze şi să facă acelaşi lucru şi cu Mircea Dinescu.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close