Antena 3 CNN Actualitate Poetul Cezar Ivănescu a renunţat la greva foamei

Poetul Cezar Ivănescu a renunţat la greva foamei

Poetul Cezar Ivănescu a renunţat la greva foamei
05 Feb 2008   •   20:46

Poetul Cezar Ivănescu a renunţat la greva foamei, dar nu şi la procesele împotriva celor care susţin că făcut poliţie politică. Cezar Ivănescu susţine că a renunţat la protest după ce conducerea Uniunii Scriitoriilor l-a asigurat de sprijinul ei. Însă, tot el spune, că lupta pentru reabilitarea numelui său abia acum începe. Deja a vorbit cu avocaţii, iar războiul va fi pe două planuri. Unul va fi împotriva publicaţiilor care au scris că a fost colaborator al Securităţii.

Cealaltă luptă va fi dusă tot în instanţă, dar împotriva lui Mircea Dinescu, pe care îl consideră vinovat de acuzaţiile care i se aduc. Cezar Ivănescu susţine că acesta a vrut să se răzbune pentru că , în trecut, l-a acuzat că ar fi vinovat de moartea scriitorului Marin Preda.

Poetul a intrat luni în greva foamei, la Uniunea Scriitorilor, pentru a protesta faţă de acuzaţiile care i s-au adus de colaborator al Securităţii, deşi, spunea el, nu a primit nicio decizie din partea CNSAS. De cealaltă parte, conducerea Colegiului spune că toamna trecută i-a trimis o scrisoare lui Cezar Ivănescu prin care îl chema la audieri, însă acesta nu a răspuns.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close