Antena 3 CNN Actualitate Poleiul îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri naţionale

Poleiul îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri naţionale

Poleiul îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri naţionale
Sursa foto: Circulatie Polei
14 Ian 2009   •   16:34

Din cauza poleiului, circulaţia maşinilor de peste 12 tone a fost interzisă, miercuri, pe drumurile naţionale din judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi şi Gorj, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citată de Mediafax. Restricţia va fi menţinută în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.
Sunt împrăştiate materiale antiderapante de utilajele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, dar şi de cele deţinute pe baza contractelor de închiriere.
Traficul pe mai multe drumuri naţionale este îngreunat din cauza poleiului şi a ceţii a anunţat, miercuri, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
Echipajele care împrăştie material antiderapant sunt sprijinite de Poliţia Rutieră, conform Centrului Infotrafic, Poliţia Rutieră va sprijini echipajele care împrăştie materialul antiderapant. Dacă va fi necesar circulaţia va fi restricţionată până când traficul rutier se va putea desfăşura în condiţii normale.
Poleiul a îngreunat circulaţia, miercuri dimineaţă, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Gorj, Arad, Olt şi Hunedoara, unde s-au înregistrat şi tamponări.
În judeţul Neamţ, pe DN2 (E85) vizibilitatea este sub 100 de metri, din cauza ceţii, iar şoseaua este umedă.
În judeţul Gorj poleiul de pe majoritatea drumurilor a provocat mai multe tamponări, dintre care două în lanţ, în care au fost implicate trei maşini. Cu toate că se acţionează pentru îndepărtarea poleiului pe toate drumurile din judeţul Dolj se circulă cu dificultate.
În judeţul Mehedinţi, din cauza poleiului au fost închise două drumuri naţionale şi toate arterele din judeţ sunt acoperite cu gheaţă.
În judeţul Mehedinţi a fost instituit miercuri dimineaţă "cod galben" de polei, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, citat de Mediafax.
Lanţurile antiderapante, lopăţica, săculeţul cu nisip nu trebuie să lipsească din nicio maşină care se aventurează pe aceste drumuri, de asemenea şoferii sunt sfătuiţi să păstreze distanţa faţă de celelalte maşini din trafic pentru a evitarea accidentele.
Pentru informaţii privind starea drumurilor naţionale, şoferii pot suna la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la numerele de telefon 021 318.66.09 sau 021 318.66.31.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: circulatie ingreunata polei cod galben
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close