Antena 3 CNN Actualitate Poliţia animalelor îşi intră în drepturi. Adolescent de 16 ani, reţinut 24 de ore, după ce a schingiuit o pisică

Poliţia animalelor îşi intră în drepturi. Adolescent de 16 ani, reţinut 24 de ore, după ce a schingiuit o pisică

Un adolescent din Timişoara s-a filmat în timp ce chinuie o pisică. Mândru de isprava sa, a postat imaginile pe reţelele de socializare. Doar că momentele oribile au ajuns şi la poliţişti, care l-au identificat rapid pe proprietarul contului. Băiatul de 16 ani a fost reţinut 24 de ore, pentru că a chinuit pisica până a omorât-o.

Poliţia animalelor îşi intră în drepturi. Adolescent de 16 ani, reţinut 24 de ore, după ce a schingiuit o pisică
de Cristi Popovici    |    02 Sep 2020   •   09:45

Imaginile ajunse pe reţelele de socializare sunt greu de privit. Băiatul de 16 ani loveşte cu picioarele o pisică, în timp ce animalul se zbate să scape. Adolescentul profită de faptul că afară este întuneric şi în jur nu este nimeni care să-l oprească. 

Tânărul se filmează şi se amuză copios, în timp ce sărmana pisică încearcă să fugă. Este prinsă de fiecare dată şi chinuită. În cele din urmă, animalul moare.

Imaginile i-au bulversat pe cei care le-au privit. De pe reţelele de socializare, clipul a ajuns şi la poliţie. Adolescentul a fost rapid identificat de poliţişti şi adus, alături de părinţi, la secţie. Pus în faţa probelor, el şi-a recunoscut faptele. Poliţiştii nu s-au lăsat impresionaţi de regretele sale şi l-au reţinut pentru 24 de ore, în arestul IPJ Timiş.

"La data de 01 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Urbană Timișoara s-au sesizat din oficiu în urma vizionării unei înregistrări video postată pe o rețea de socializare, filmare în care se observă un bărbat care lovea cu piciorul o pisică, în parcul Clăbucet din municipiul Timișoara. Polițiștii timișeni au demarat imediat verificări cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Motru fiind identificat un tânăr de 16 ani, din comuna Mătăsari, județul Gorj bănuit de comiterea faptei. În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept" - anunţa IPJ Timiş

Proiectul Poliţiei Animalelor, în dezbatere publică

În urmă cu o săptămână, ministrul de Interne, Marcel Vela anunţa înfiinţarea Poliţiei Animalelor, prin Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, animalele aflate în pericol pot fi luate de autorităţi şi duse în centre speciale. Mai mult, poliţiştii pot intra pe o proprietate şi pot interveni, dacă se constată că un animal se află în pericol.

Proiectul se află în dezbatere publică, timp de 10 zile de la data anunţului făcut de Marcel Vela.

 

 

×
Subiecte în articol: pisica Timișoara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close