Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română va asigura paza elevilor chiar şi în afara cursurilor

Poliţia Română va asigura paza elevilor chiar şi în afara cursurilor

Poliţia Română va asigura paza elevilor chiar şi în afara cursurilor
Sursa foto: Politia Romana isi mareste echipajele in jurul scolilor
15 Ian 2009   •   13:28

Echipaje de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), dar şi efective de jandarmi şi poliţie comunitară vor asigura paza elevilor în zona intrării în instituţiile de învăţământ preuniversitar. De asemenea, echipajele vor asigura patrularea zilnică în zona unităţilor şcolare, chiar şi în perioadele în care elevii nu au cursuri, conform unui comunicat al IGPR remis către Antena3.
Planul de măsuri al IGPR a fost adoptat după şedinţa de lucru din 14 ianuarie, în care Dan Nica, vicepremierul României şi ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, a solicitat Poliţiei Române creşterea gradului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar de la nivel naţional, dar şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.
Conform comunicatului, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a dispus asigurarea pazei nu numai la intrarea şi la ieşirea de la cursuri a elevilor, dar şi în perioadele în care elevii nu au cursuri. Multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, iar prin asigurarea pazei ar putea fi prevenite tâlhăriile asupra elevilor şi alte violenţe la care aceştia ar putea fi supuşi.
Măsurile luate de IGPR pentru siguranţa elevilor mai includ supravegherea în permanenţă cu efectivele Jandarmeriei sau Poliţiei Comunitare a traseelor de deplasare folosite de elevi spre şi dinspre unităţile de învăţământ. De asemenea, Petre Tobă a mai dispus reanalizarea amplasării dispozitivelor de ordine publică în jurul unităţilor de învăţământ,pentru reducerea timpului de reacţie la intervenţia evenimentelor semnalate prin sistemul 112.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: IGPR jandarmeria paula safta
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close