x close

Poliţişti, instructori auto şi elevi, condamnaţi la închisoare în dosarul permiselor de conducere false de la Bucureşti

de N.B.    |    21 Oct 2011   •   21:00
Poliţişti, instructori auto şi elevi, condamnaţi la închisoare în dosarul permiselor de conducere false de la Bucureşti Foto: procuratura.md

Patru poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au primit pedepse cuprinse între patru şi şase ani de închisoare cu executare, în dosarul permiselor auto ilegale de la Bucureşti, informează Agerpres.

De asemenea, 37 de instructori auto şi elevi ai acestora au primit diverse pedepse, de la doi ani la patru ani de închisoare cu executare, în timp ce alţii au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare sau plata unor amenzi administrative.

În martie 2011, 44 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie (trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi luare de mită) şi mărturie mincinoasă. Inculpaţii sunt patru subofiţeri de poliţie, 18 instructori auto, elevi sau candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere auto şi alte persoane.
   
Infracţiunile care fac obiectul cauzei au fost comise în perioada iunie - decembrie 2010.

Procurorii susţin că mai multe persoane (instructori auto şi lucrători de poliţie), în schimbul unor sume de bani, realizau obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere auto de către elevii/candidaţii la examenul auto.

Parteneri
Parteneri
sati