Poliţiştii din toată ţara au început dezarmarea României

06 Mai 2008   •   21:08
Poliţiştii din toată ţara au început <font color=red>dezarmarea României</font>
România pare ţara pistolarilor. Se trage în miezul zilei, în plină stradă. Zeci de persoane au fost împuşcate. Cel puţin două cazuri - Craiova şi Sinteşti - au atras atenţia ministrului de Interne. Astfel, peste 90.000 de deţinători legali de arme sunt deja verificaţi de către poliţiştii români. Sunt căutaţi mai ales cei despre care ofiţerii ştiu că au pistoale obţinute ilicit. Sunt vizate în special judeţele în care clanurile de interlopi folosesc în conflicte arme neletale.

În România sunt înregistrate 150.000 de arme letale şi neletale. Cele mai multe, în jur de 100.000, sunt puşti de vânătoare. Pe locul doi sunt armele neletale - 43.000 de pistoale cu gaz, bile sau aer comprimat.

La negru, cel puţin 5000 de români ar fi înarmaţi. Cei mai înarmaţi sunt, probabil, membrii clanurilor de interlopi din Craiova. Poliţiştii doljeni s-au îngrozit când au început să îi controleze. Oficialităţile cred că deciziile instanţelor îi încurajează pe români să deţină ilegal arme.

Cele mai multe dintre armele deţinute cu acte în regulă sunt în Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Constanţa. Marea dezarmare va dura cel puţin o săptămână, iar dacă persoanele controlate au cazier, urmează să li se retragă dreptul de a deţine arme.

Antena3.ro

x close