Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii se laudă că au capturat 20.000 de pachete de țigări, abandonate de cărăuși pe malul râului

Polițiștii se laudă că au capturat 20.000 de pachete de țigări, abandonate de cărăuși pe malul râului

20.000 de pachete de țigări au fost confiscate la frontiera de nord a României. Doar că traficanţii au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, atunci când i-au simţit pe poliţişti. Niciunul nu a fost capturat.

Polițiștii se laudă că au capturat 20.000 de pachete de țigări, abandonate de cărăuși pe malul râului
Sursa foto: Sursă foto: Poliţia de frontieră
de Claudia Popovici    |    17 Sep 2020   •   10:45

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au confiscat în localitatea Teceu Mic, județul Maramureș, 25 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă, transmit autorităţile.

Mai exact, este vorba de o cantitate de 17.250 pachete cu țigări, în valoare de peste 201.800 lei.

Cărăuşii au abandonat coletete şi au sărit în apa râului Tisa

”Colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.”, precizează Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației. Astfel, niciun traficant nu a fost capturat.

Alte 3 colete de contrabandă au fost descoperite şi confiscate de poliţişti în localitatea Valea Vișeului

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, la aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, alte 3 colete cu ţigări.

”În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.250 pachete țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 26.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.”, precizează Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației

Marfa în valoare de 245.600 lei a fost confiscată, iar un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

30.000 de pachete de țigări și trei autoturisme, confiscate şi în localitatea Straja, județul Suceava

”Colegii noștri s-au deplasat la un imobil nelocuit de pe raza localităţii Straja, județul Suceava, despre care aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă. La faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat, în curtea imobilului respectiv, trei autovehicule, două mașini încărcate cu colete ce conţineau ţigări şi un autoturism de teren fără numere de înmatriculare. Cu ocazia celor constatate, cele trei autoturisme au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.810 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară.” precizează Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei şi cele trei autoturisme în valoare totală de 56.000 lei a fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

×
Subiecte în articol: tigari politisti cărăuşi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close