Antena 3 CNN Actualitate Un albanez a încercat să treacă ilegal frontiera Albița, având documente false. Cum a fost prins

Un albanez a încercat să treacă ilegal frontiera Albița, având documente false. Cum a fost prins

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au deconspirat planurile unui cetățean albanez de a trece fraudulos frontiera de stat.

Un albanez a încercat să treacă ilegal frontiera Albița, având documente false. Cum a fost prins
Sursa foto: Facebook | Poliţa de Frontieră Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   17:46

În data de 27 iunie 2023, în jurul orei 04.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, în calitate de pasager într-un autocar, un bărbat care a prezentat un pașaport cu însemnele autorităților din Grecia.

Din studiul documentului prezentat la control, polițistul de frontieră, împreună cu ofițerul din cadrul Agenției Frontex care își desfășoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, motiv pentru care au solicitat persoanei în cauză prezentarea unor alte documente pentru stabilirea identității.

Bărbatul a mai prezentat la control o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Grecia, care, în urma verificărilor specifice efectuate, s-au dovedit a fi, de asemenea, false, scrie stiridiaspora.ro.

Bărbatul a fost condus la sediul punctului de trecere a frontierei în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățean albanez, în vârstă de 27 de ani şi că a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, utilizând documente false.

Bărbatul a declarat că, având interdicție de a intra în Italia, a procurat documentele în cauză prin intermediul unui cetățean albanez cunoscut în mediul on line, al cărui nume nu și-l amintește, achitând suma de 3.500 de euro.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, fals privind identitatea în formă continuată și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

×
Subiecte în articol: Albița Iași albanez
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close