Antena 3 CNN Actualitate Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun

Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun

Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun
07 Apr 2008   •   12:17

Autorităţile din Constanţa au fost alertate, luni, de o organizaţie neguvernamentală în legătură cu poluarea cu hidrocarburi a unui sector de plajă cuprins între Costineşti şi Olimp. Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Explorări Oceanigrafice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club, circa 400 de metri din lungimea liniei ţărmului au fost poluaţi puternic cu hidrocarburi. De asemenea, la analizarea apei mării, au constatat existenţa unei pelicule din acelaşi tip de substanţă care pluteşte pe suprafaţa apei. Reprezentanţii organizaţiei consideră că poluarea ar putea veni de la un vas maritim.

Şeful Serviciului SAR Poluare din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, Dumitru Bucureşteanu a declarat că a fost înştiinţat despre această poluare încă de duminică. Din cauza acondiţiilor meteorlogice nefavorabile, şalupa cu expertul ANR care se deplasa spre locul indicat a fost nevoită să se întoarcă.

În această dimineaţă, o echipă formată din reprezentanţi ai ANR şi ai Direcţiei Apelor Dobrogea ? Litoral s-a îndreptat către zona poluată, de unde va lua probe. Dacă vor găsi evidenţe ale poluării cu hidrocarburi, plaja va fi curăţată de către reprezentanţii DADL, iar pe mare vor fi montate baraje antipoluare cu ajutorul navelor specializate în poluări marine.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close