Antena 3 CNN Actualitate Pompierii avertizează: nu pot stinge incendiul într-o clădire mai înaltă de 6 etaje

Pompierii avertizează: nu pot stinge incendiul într-o clădire mai înaltă de 6 etaje

Pompierii avertizează: nu pot stinge incendiul într-o clădire mai înaltă de 6 etaje
31 Oct 2007   •   16:58

Pompierii bucureşteni trag un semnal de alarmă. În cazul unui incendiu izbucnit într-o clădire înaltă, militarii nu pot interveni în timp util. Autospecialele din dotare pot întinde scările doar până la 32 de metri înălţime, în timp ce construcţiile noi au peste o sută de metri. Un scenariu imaginar ar putea decurge în felul următor: ora 18.30. La etajul 6, în incinta imobilului, izbucneşte un incendiu. Angajaţii blocaţi în clădire sună imediat la 112. In câteva minute, la faţa locului ajung 3 autospeciale dotate cu scară, 5 autospeciale cu apă şi spumă şi două echipaje de la descarcerare.

Potrivit scenariului, peste 1.200 de persoane au rămas blocate. Pompierii întâmpină probleme la etajele 7 şi 12. Circuitul electric a fost avariat iar uşile nu se mai pot deschide. Pompierii nu au decât o singură soluţie, să evacueze cele 170 de persoane, blocate la etajele 7 şi 12, pe geam.

În tot acest timp, echipajele de jandarmi şi de la ambulanţă instalează în faţa clădirii corturi de prim-ajutor. După aproape o oră, pompierii spun că a fost o aplicaţie reuşită. Şi asta pentru că dotarea le permite să ajungă pînă la etajul 6.

Momentan, în cazul unui incendiu real, izbucnit la o înălţime mai mare de 32 de metri, doar un elicopter ar putea salva oamenii. Pompierii speră însă că vor primi bani mai mulţi de la buget pentru a cumpăra autospeciale mai performante.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close