Antena 3 CNN Actualitate Pompierii salvatori de la Giuleşti, avansaţi în grad. Medicii cer demisie lui Cseke Attila

Pompierii salvatori de la Giuleşti, avansaţi în grad. Medicii cer demisie lui Cseke Attila

Pompierii salvatori de la Giuleşti, avansaţi în grad. Medicii cer demisie lui Cseke Attila
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Aug 2010   •   13:30

Şapte dintre pompierii care au intervenit în primele momente la stingerea incendiului de la Maternitatea Giuleşti au fost avansaţi în grad de ministrul de interne Vasile Blaga. Avansarea a fost făcută ca urmare a profesionalismului şi determinării de care au dat dovadă în exercitarea misiunii.

Ca urmare a intervenţiei lor, au fost salvate şi evacuate 60 de femei însărcinate şi 42 de nou-născuţi.

Între timp, ancheta de la maternitatea Giuleşti se apropie de final. Informaţii noi vor fi prezentate luni la ora 17.30 de procurori.

Ceea ce s-a întâmplat la Giuleşti pare să fi fost fost picătura care a umplut paharul nemulţumirii doctorilor. Colegiul Medicilor din Bucureşti acuză lipsa de personal din sistem. Iar la Galaţi, medicii au cerut demisia ministrului sănătăţii Cseke Attila, despre care susţin că se comportă ca o muscă fără cap.

Doctorii îl acuză pe ministrul sănătăţii Cseke Attila că a gestionat în mod catastrofal situaţia din domeniul pe care îl conduce. Cu unanimitate de voturi, Colegiul Medicilor Galaţi i-a cerut lui Cseke Attila demisia.

Medicii sunt însă nemulţumiţi şi de modul în care s-a făcut descentralizarea în sănătate. Alte nemulţumiri sunt legate de bugetul redus al Sănătăţii, dar şi de blocarea posturilor de mai bine de un an de zile.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: pompieri salvatori maternitatea giulesti
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close