Antena 3 CNN Actualitate Ponta a cerut trecerea STS la MAI. "Doctorul Raed Arafat, cel mai potrivit pentru a coordona un asemenea departament"

Ponta a cerut trecerea STS la MAI. "Doctorul Raed Arafat, cel mai potrivit pentru a coordona un asemenea departament"

Ponta a cerut trecerea STS la MAI. "Doctorul Raed Arafat, cel mai potrivit pentru a coordona un asemenea departament"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Feb 2014   •   21:16

Uniunea Social Liberală a iniţiat un proiect legislativ de urgenţă prin care trece Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în subordinea Ministerului de Interne.

"Sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă al unei ţări este esenţial pentru viaţa fiecăruia(...). După evenimentul tragic din 20 ianuarie, s-au descoperit disfuncţionalităţi. Noi am decis la MInisterul de Interne să organizăm un departament pentru situaţii de urgenţă cu o comandă unică şi cu o coordonare între toţi cei care trebuie să intervină şi l-am numit în fruntea acestui departament, pe omul care, fără niciun fel de conotaţie politică, este cel mai potrivit pentru a coordona un asemenea departament-doctorul Raed Arafat", a spus Ponta, luni, la "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

"Această reformă este împiedicată de faptul că, potrivit legii actuale, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi structura STS-ului se stabilesc de către preşedinte", a completat premierul.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea STS modifică Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea MAI şi stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI.

Citeşte şi
:

Ponta: Băsescu, mincinos şi ilogic. Îi este frică de ce ar putea spune Opriş


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".


×
Subiecte în articol: Victor Ponta STS Raed Arafat Marcel Opris
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close