Antena 3 CNN Actualitate Ponta confirmă că Guvernul va solicita acordul CE pentru transformarea datoriilor Poştei în acţiuni

Ponta confirmă că Guvernul va solicita acordul CE pentru transformarea datoriilor Poştei în acţiuni

Ponta confirmă că Guvernul va solicita acordul CE pentru transformarea datoriilor Poştei în acţiuni
de S.T.    |    30 Mai 2013   •   11:44

Guvernul speră ca oficialii Comisiei Europene să permită ca o parte din datoriile Poştei la buget să fie convertite în acţiuni ca parte a privatizării, a afirmat premierul Ponta.

"Trebuie să respectăm regulile europene pentru că altfel este ajutor de stat. Conform regulilor europene, la privatizare se pot converti datoriile către buget în acţiuni, repet, pentru privatizare", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Un document discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului arată că transformarea în acţiuni a datoriilor istorice la bugetul de stat ale Poştei va fi derulată ca parte a procesului de privatizare, astfel încât această măsură să nu fie interpretată ca ajutor de stat.

Opinia Guvernului este că, prin această operaţiune, va creşte gradul de atractivitate a companiei "prin claritatea ce se oferă asupra riscului datoriilor istorice".

Scoasă la vânzare, Poşta Română nu a reuşit să atragă niciun investitor din cauza datoriilor foarte mari şi a cheltuielilor ridicate cu angajaţii.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close