Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Duţă şi Blejnar nu au fost demişi nici Boc, nu vor putea fi schimbaţi nici de Ungureanu

Ponta: Duţă şi Blejnar nu au fost demişi nici Boc, nu vor putea fi schimbaţi nici de Ungureanu

Ponta: Duţă şi Blejnar nu au fost demişi nici Boc, nu vor putea fi schimbaţi nici de Ungureanu
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Feb 2012   •   23:53

Oameni din "eşalonul doi", precum preşedintele CNAS, Lucian Duţă sau şeful Fiscului din România, Sorin Blejnar, nu au putut fi schimbaţi din funcţie de fostul premier Emil Boc şi nici actualul prim-ministru nu o să poată să-i demită, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta, în ediţia de joi seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Sunt câţiva oameni în eşalonul doi, care întotdeauna supravieţuiesc. Există oameni care gestionează miliarde de euro, precum domnul Duţă (Lucian Duţă - n.r.), care rămâne în fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de la Adriean Videanu încoace şi nu îl schimbă nimeni. Sau domnul Blejnar (Sorin Blejnar - n.r.), pe care nu-l schimbă nimeni. Oamenii aceştia nu vor fi schimbaţi. N-a putut nici Boc, nici Ungureanu nu o să poată, pentru că ei au o legătură directă cu Băsescu. Poate când vine opoziţia la putere n-o să fie mult mai mulţi bani, dar măcar nu vor mai fi oamenii aceştia care să fure banii care sunt”, a şeful social-democraţilor.

Victor Ponta, copreşedinte USL, a mai spus, referindu-se la sistemul de la noi, că, din punctul lui de vedere, să spui că nu ai bani, în condiţiile în care există sume serioase pentru gondolele unor primari, i se pare "un gest politic criminal".

În ceea ce priveşte sistemul sanitar, Ponta a povestit la Antena 3 şi un dialog cu un apropiat al lui Obama cu care s-a întâlnit atunci când a fost în vizită în SUA. Tom Daschle este cel care a gestionat reforma de sănătate în State şi ne-a sfătuit să nu facem aceeaşi greşeală pe care au făcut-o şi ei, spune şeful PSD.

"M-a întrebat în ce fel vreţi şi voi să reformaţi? Păi noi vrem să ne ducem la sistemul pe care voi vreţi să-l schimbaţi, adică dacă ai bani, ai medicamente, dacă n-ai bani, mori în faţa spitalului sau acasă. Mi-a zis: <>. Când m-a întrebat de ce vreţi să faceţi în România aşa o prostie, i-am spus: pentru că, probabil, preşedintele ţării, prim-ministrul de atunci sau de acum au nişte interese financiare şi spun ce dacă mor opt oameni din zece”, a comentat Victor Ponta.


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close