Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Fostul Guvern Boc nu a rezervat niciun leu pentru alegeri

Ponta: Fostul Guvern Boc nu a rezervat niciun leu pentru alegeri

Ponta: Fostul Guvern Boc nu a rezervat niciun leu pentru alegeri
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    16 Mai 2012   •   15:50

După ce Guvernul a adoptat ordonanţele de urgenţă privind majorarea salariilor bugetarilor şi returnarea contribuţiilor la asigurările sociale percepute eronat de la pensionari, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va recupera mai mult de jumătate din fondurile alocate primăriilor PDL şi UDMR de către Guvernul Ungureanu.

"Banii recuperaţi vor fi vărsaţi înapoi la Fondul de rezervă bugetară şi utilizaţi pentru proiecte sociale", a spus Ponta.

Acesta a precizat că, din totalul celor 648 milioane lei alocate de fostul Guvern acestor primării, vor fi recuperate 387 milioane lei.

Totodată, premierul a ţinut să menţioneze faptul că fostul Guvern nu a alocat bani pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. "Fostul guvern nu a prevăzut niciun leu în buget pentru organizarea alegerilor. Mi se pare absolut iresposabil din partea fostului ministru şi a fostului Guvern", a declarat Victor Ponta.

În cadrul conferinţei de presă, premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit informaţii conform cărora Poşta Română ar fi chiar în pericol de insolvenţă.

Şeful Guvernului a arătat că fosta conducere a Poştei Române, cu asistenţa juridică a unui avocat "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, şi înregistrează datorii de 110 milioane lei către ANAF.

"Circa 250 de directori nou-angajaţi trebuie să dea explicaţii la Poşta Română", a spus Ponta.

El a precizat deasemenea că Agenţia Domeniilor Statului înregistrează creanţe de 375 milioane lei, bani care nu au fost încasaţi.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close