Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Nu se pune problema eliminării asigurărilor sociale. Nicolăescu a vorbit în nume personal

Ponta: Nu se pune problema eliminării asigurărilor sociale. Nicolăescu a vorbit în nume personal

Ponta: Nu se pune problema eliminării asigurărilor sociale. Nicolăescu a vorbit în nume personal
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2012   •   11:21
Victor Ponta susţine că nu se pune problema eliminării asigurărilor sociale. Premierul a declarat că ministrul Sănătăţii a vorbit în nume personal când a anunţat că a pus la punct un proiect prin care românii nu ar mai plăti 10,7% din salariu pentru a susţine sistemul medical.

Prim-ministrul a mai spus că trebuie evitate situaţiile în care politicienii vor să fie "mici vedete".

"Nu există aşa ceva, nici vorbă. A fost o propunere personală a lui Nicolăescu. Am discutat cu Crin Antonescu şi, de acum încolo, nu se va mai întâmpla ca fiecare să fie vedetă pe domeniul lui. Eu nu conduc un Guvern ca acela al Convenţiei Democrate, în care fiecare iese pe stradă şi îşi dă cu părerea, astfel încât şi membrii PNL, şi membrii PSD care vor să aibă idei năstruşnice trebuie să vină să le discutăm întâi la USL", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ieri, fostul ministru al Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, a anunţat că a pus la punct un proiect prin care românii nu ar mai plăti 10,7% din salariu pentru a susţine sistemul medical.

Într-un astfel de scenariu, sănătatea va fi finanţată de la bugetul din stat, din asigurările private sau dintr-o taxă de solidaritate, care să fie dedusă din impozitul pe salariu.





 

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Victor Ponta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close