Antena 3 CNN Actualitate Porsche deschide la Timișoara un centru de dezvoltare și cercetare pentru mașinile inteligente ale viitorului

Porsche deschide la Timișoara un centru de dezvoltare și cercetare pentru mașinile inteligente ale viitorului

Porsche Engineering va deschide un centru de dezvoltare și cercetare în Timișoara, unde vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și alte proiecte pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului.

Porsche deschide la Timișoara un centru de dezvoltare și cercetare pentru mașinile inteligente ale viitorului
Sursa foto: newsroom.porsche.com
15 Iun 2021   •   22:45

Noua locație va completa și extinde activitatea birourilor din Cluj, deschise de companie în 2016.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă de specialiști înalt-calificați în software în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua locație românească. Datorită mediului high-tech, atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru. Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și de capacitatea rapidă de învățare a oamenilor pe care i-am întâlnit.”, transmite Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering, într-un comunicat.

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și vrea să creeze 200 de specialiști, pe termen mediu. Porsche va angaja în primul rând experți în dezvoltare și testare de software. Activitățile se vor concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizate, învățarea automată, managementul energiei virtuale, corp și cabină de pilotaj inteligente, se mai precizează în comunicat.

Compania germană va colabora cu Universitatea Politehnică din Timișoara și cu Universitatea de Vest.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a transmis, în urma anunțului făcut de Porsche, că orașul va deveni ”un pol al investițiilor în mobilitate durabilă”:

”După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare.

În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității.

Încă din primele zile ca primar am spus că Timișoara este și va rămâne un oraș deschis pentru companiile care doresc să investească în tehnologii verzi și inovatoare, și este pe cale să devină un pol al investițiilor în mobilitate durabilă.

Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune.

Suntem în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara, companii atrase de deschiderea pe care o arătăm ca administrație locală și de tinerii foarte bine calificați pe care acest oraș îi are, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi.”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

×
Subiecte în articol: porsche Timisoara
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close