Antena 3 CNN Actualitate Precauţii pentru Summit. Utilizatorii de cartele preplătite vor trebui să completeze un formular special

Precauţii pentru Summit. Utilizatorii de cartele preplătite vor trebui să completeze un formular special

Precauţii pentru Summit. Utilizatorii de cartele preplătite vor trebui să completeze un formular special
23 Ian 2008   •   19:00

Peste 15 milioane de utilizatori de cartele preplătite pentru telefoanele mobile ar putea fi obligaţi să completeze un formular cu datele personale dacă vor să le încarce sau să cumpere altele. Aceasta ar putea fi una dintre măsurile pe care organizatorii summitului NATO vor să le ia din motive de securitate. În zonele fierbinţi, semnalul ar putea fi afectat.

Peste 3.000 de membri ai delegaţiilor oficiale şi în jur de 3.500 de jurnalişti sunt aşteptaţi la Summit-ul NATO de la Bucureşti, din luna aprilie. Zonele în care se vor afla toate aceste persoane sunt marcate cu roşu pe hărţile companiilor de telecomunicaţii. Traficul de telefonie mobilă va creşte simţitor în zonele unde vor fi organizate evenimente şi acolo unde vor fi cazate delegaţiile. Zona zero a Capitalei va fi Palatul Parlamentului. Aici, în perioada Summit-ului, vor vorbi simultan la telefonul mobil peste 1.000 de persoane. Să sperăm că se va auzi la fel de bine ca acum.

Dar nu doar calitatea convorbirilor îi preocupă pe organizatori. Prioritatea o reprezintă securizarea convorbirilor telefonice ale preşedinţilor, premierilor şi ale altor demnitari. O altă măsură vizează depistarea unor potenţiali suspecţi, utilizatori de telefoane mobile. Asta pentru a preveni din faşă orice tentativă de act terorist. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Dacă cei cu abonament figurează în bazele de date ale companiilor de telefonie, cei care au o cartelă preplătită nu pot fi identificaţi.

O propunere ar fi ca, în această perioadă, cei care cumpără o cartelă să-şi treacă datele personale într-un formular. Operatorii de telefonie mobilă se feresc să ofere detalii despre măsurile care se vor lua, invocând, bineînţeles, motive de securitate şi protecţia propriilor clienţi.

Observator

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close