Antena 3 CNN Actualitate Predoiu către procurori: Confiscaţi tot! Dacă infractorii rămân cu banii, treaba e făcută pe jumătate

Predoiu către procurori: Confiscaţi tot! Dacă infractorii rămân cu banii, treaba e făcută pe jumătate

Predoiu către procurori: Confiscaţi tot! Dacă infractorii rămân cu banii, treaba e făcută pe jumătate
Sursa foto: foto: luju.ro
08 Mar 2012   •   18:07

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a spus procurorilor joi, la bilanţul Ministerului Public, să confişte tot, el dând exemplu unui caz din Italia unde carabinieri au confiscat unui lider de clan mafiot bunuri de peste un miliard de euro, exemplul stârnind rumoare în rândul magistraţilor.

"'Luaţi-le tot", le-a spus Predoiu magistraţilor prezenţi în sala conferinţei privind bilanţul activităţii parchetelor pe 2011.

"O vor lua de la capăt, cu aceleaşi mijloace, dacă vă opriţi, pentru că de multe ori infractorii îşi dirijează afacerile din puşcărie. Nu reuşim încă să rezolvăm această problemă. Luaţi-le tot, pentru că şi ei încearcă să ne ia tot. De aceea trebuie să combatem evaziunea fiscală şi mă bucur că este una dintre priorităţile afirmate de Ministerul Public", a susţinut ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Predoiu a făcut apoi referire la recuperarea produselor infracţiunilor, care este un obictiv important al instituţiilor statului.

Ministrul a ţinut să precizeze că autorităţile române sunt interesate de protecţia fondurilor comunitare, pentru că România încearcă să atragă astfel de fonduri. Eficienţa acestei activităţi depinde de modul în care este stârpit fenomenul de deturnare a acestor bani şi de însuşire ilegală a lor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close