Antena 3 CNN Actualitate Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro, iar banii trebuie recuperaţi de la infractori

Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro, iar banii trebuie recuperaţi de la infractori

Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro, iar banii trebuie recuperaţi de la infractori
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Sep 2011   •   09:58

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, în cadrul unei vizite la Londra, că în lume crima organizată învârte miliarde de euro, bani furaţi efectiv din bugetul guvernelor şi al companiilor, informează Mediafax. Ministrul a adăugat că este necesară o unitate operativă pentru recuperarea sumelor sustrase.
   
"În lume, crima organizată învârte miliarde de euro. Aceşti bani sunt furaţi efectiv din buzunarele cetăţenilor, din bugetul guvernelor şi al companiilor. Vom pune în contact experţii SOCA cu cei ai Oficiului nostru pentru a-l transforma treptat într-o unitate operativă, care să recupereze banii furaţi de infractori şi să-i redirecţioneze către societate. Acest oficiu trebuie să-şi conjuge eforturile cu un birou de informaţii în sistemul penitenciar", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în timpul unei vizite la sediul Serious Organized Crime Agency (SOCA).
   
În Londra, ministrul Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu directorul general, Trevor Pearce, pe marginea dezvoltării cooperării cu Oficiul de Recuperare a Creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei.
   
După întrevederea de la SOCA, ministrul român a fost primit de David Lidington, ministrul britanic pentru Afaceri Europene, discuţiile dintre cei doi axându-se pe relaţiile strategice româno britanice şi posibilităţile de cooperare în plan european.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close