Antena 3 CNN Actualitate Predoiu insistă cu numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM

Predoiu insistă cu numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM

Predoiu insistă cu numirea Monicăi Şerbănescu la şefia DNA, în ciuda avizului negativ al CSM
16 Sep 2008   •   16:28

Conform unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, ministrul Cătălin Predoiu a înaintat preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea către Băsescu este însoţită şi de avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a pronunţat negativ, cu patru voturi împotrivă şi trei pentru, în urma unui interviu susţinut în faţa Secţiei de procurori.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, în 5 septembrie propunerea ministerială de numire a Monicăi Şerbănescu în funcţia de procuror şef al DNA, scrie Mediafax.

Pe 11 august, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru încă trei luni în funcţia de procuror şef al DNA, timp în care se aşteaptă numirea noul şef al Direcţiei. Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult de 90 de zile, putând fi prelungite până la maximum 180 de zile, potrivit legii.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close