Antena 3 CNN Actualitate Predoiu participă la şedinţa CSM ca proaspăt ministru al Justiţiei

Predoiu participă la şedinţa CSM ca proaspăt ministru al Justiţiei

Predoiu participă la şedinţa CSM ca proaspăt ministru al Justiţiei
06 Mar 2008   •   10:23

Cătălin Predoiu participă joi la prima şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii în calitate de ministru al Justiţiei. CSM va examina candidaturile pentru cele patru posturi libere de judecător la Instanţa Supremă şi ale celor care acced la conducerea Institutului Naţional al Magistraturii. Plenul CSM va discuta şi despre delegarea unei persoane în funcţia de director al Institutului Naţional al Magistraturii, rămasă vacantă din 23 februarie.

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că speră ca, la începutul acestei veri, ministerul să pună în dezbatere publică Codurile civil şi penal. Înainte de a intra în şedinţa CSM de joi, Cătălin Predoiu, a declarat că se va acorda o atenţie prioritară Codului civil. "Pe agenda ministerului avem într-adevăr mai multe probleme. O să încercăm să acordăm o atenţie prioritată codurilor, cu atât mai mult cu cât ele sunt o condiţionalitate în cadrul mecanismului de cooperare şi de verificare cu Uniunea Europeană", a spus Predoiu.

Conform ministrului Justiţiei, care a făcut parte din Comisia de elaborare a Codului civil, s-au făcut progrese substanţiale în privinţa celor două coduri (civil şi penal), în urma şedinţelor de luni şi marţi cu membrii comisiilor de elaborare a acestora.

"Sper ca la începutul acestei veri să punem în dezbatere publică codurile respective. Sigur, este o evaluare nu neapărat un angajament. Un cod este o lucrare extrem de importantă, o lucrare tehnică, este o lege care este menită să rămână în vigoare o perioadă lungă", a precizat noul ministru al Justiţiei.

Potrivit acestuia, cercetătorii şi profesioniştii care lucrează la cele două coduri "cântăresc foarte bine soluţiile şi îşi dau seama de responsabilitatea lor pentru că, evident, comisiile vin, pleacă, miniştrii la fel, codurile rămân şi nu este uşor să scrii un text care va reglementa într-un fel viaţa tuturor de aici înainte".

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close