Antena 3 CNN Actualitate Predoiu: Trebuie să ne obişnuim cu presiunea mediatică în Justiţie

Predoiu: Trebuie să ne obişnuim cu presiunea mediatică în Justiţie

Predoiu: Trebuie să ne obişnuim cu presiunea mediatică în Justiţie
27 Iun 2008   •   12:37

Va trebui să ne obişnuim cu presiunea mediatică în Justiţie, chiar şi cu presiunea politică în anumite zone. Este opinia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. El a comentat, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualităţi, rapoartele privind starea Jusitiţiei şi a precizat că multe dintre defectele sistemului vin din perioada 1990 -1996. Cătălin Predoiu admite că starea justiţiei este, în acest moment, una critică şi că, tocmai din acest motiv, ministerul nu poate pierde timpul căutând vinovaţi sau greşeli din trecut.

"Toate aceste rezultate, toate aceste recolte pe care le culegem astăzi sunt rezultatul unei acţiuni sau inacţiuni la nivelul societăţii, undeva în zona anilor 1990-1996. Dacă atunci s-ar fi intervenit coerent şi reaşezat justiţia structural şi funcţional, s-ar fi investit cum se cuvine în sistemul judiciar, nu numai sub aspectul salarizării, dar şi sub aspectul dotărilor logistice, astăzi am fi avut o altă justiţie", a afirmat Predoiu, într-o emisiune la radio Romania Actualităţi.

La capitolul probleme rămase nerezolvate, Predoiu a dat ca exemplu salarizarea magistraţilor, care a trenat ani de-a rândul şi care a fost, într-un final, soluţionată printr-o ordonanţă de urgenţă.

Pe de alta parte, ministrul e de părere că semnalele din mass-media referitoare la Justiţie trebuie tratate cu mai multă atenţie.

"Ne place, nu ne place ce auzim, fără transparenţă ne întoarcem într-un trecut de care nu vrem să mai auzim, darămite să trăim în el. Deci va trebui să ne obişnuim cu această presiune mediatică, va trebui să ne obişnuim poate şi cu presiuni politice pe zona respectivă - se întâmplă oriunde în lume, să ştiţi. Important este să dăm mijloacele magistratului să poată rezista acestor presiuni şi să-şi facă treaba până la capăt", a afirmat demnitarul.

Antena3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close