Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei anunţă întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență

Prefectul Capitalei anunţă întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește luni la ora 15.00 pentru a stabili măsurile care se vor lua în următoarele 14 zile, pntru limitarea răspândirii coronavirusului în Bucureşti.

Prefectul Capitalei anunţă întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență
Sursa foto: Agerpres
de Dana Musceleanu    |    19 Oct 2020   •   08:25

Prefectura București a anunțat că în cadrul ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Totodată, vor fi luate măsurile care se vor aplica odată cu prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID- 19.

Cu privire la decizii care se vor lua în cazul în care rata de infectare scade sub 3, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, duminică, : 

„Noi am pus această problema. Comitetul va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidență sub 3, noi tot trebuie să îl convocăm. Informăm Comitetul că rata a fost 3,02 și ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm”.

Gheorghe Cojanu a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu", scrie Mediafax.
 

×
Subiecte în articol: București COVID-19
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close