Antena 3 CNN Actualitate Prefectul de Vâlcea, bruscat de protestatarii de la Oltchim

Prefectul de Vâlcea, bruscat de protestatarii de la Oltchim

Prefectul de Vâlcea, bruscat de protestatarii de la Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iul 2013   •   12:40

Prefectul de Vâlcea a fost bruscat de protestatarii de la Oltchim. Muncitorii, nemulţumiţi de planul de restructurare şi disponibilizări, s-au urcat pe maşina prefectului. Oamenii au intrat şi peste şefi în birouri ca să le ceară socoteală.

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea l-au forţat pe prefectul judeţului, Mircea Nadolu, să intre în sala de şedinţe a combinatului pentru a discuta cu conducerea şi sindicatele despre neplata salariilor pe luna mai, informează Mediafax.

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a venit în mijlocul protestatarilor pentru a sta de vorbă cu aceştia, însă a fost huiduit. Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele şi cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajaţii Oltchim au mers după el.

La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii.

"Oamenii, atât cei care lucrează, dar şi cei care au fost disponibilizaţi, sunt supăraţi că au fost concediaţi. S-au concediat aproape o mie de salariaţi şi s-a promis că ulterior combinatul va funcţiona la 65 la sută, dar noi funcţionăm tot la 7-8 la sută. De asmenea, cei plecaţi în şomaj nu au primit plăţile compensatorii şi salariile, iar cei care lucrează sunt supăraţi că vor primi mâine (n.r. - vineri) doar 50 la sută din lichidarea lunii mai, iar diferenţa la sfârşitul lunii iulie. Oamenii dau vina pe administratorul judiciar şi pe premierul Victor Ponta şi spun că situaţia este explozivă", a declarat liderul Sindicaului Oltchim Mihai Diculoiu.

×
Subiecte în articol: Oltchim
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close