Pregătiri împotriva gripei și a noului coronavirus, care deja a făcut victime

21 Ian 2020   •   16:25
Pregătiri împotriva gripei și a noului coronavirus, care deja a făcut victime Foto: Pixabay.com

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune suplimentar pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al MS transmis marţi AGERPRES, în acest context, un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni miercuri, sub coordonarea secretarului de stat Nelu Tătaru, pentru a propune ministrului măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Săptămâna trecută s-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiştii se aşteaptă în perioada următoare la o circulaţie mai intensă a virusurilor gripale.

Până la data de 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătăţii.

MS atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte. O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi, precizează sursa citată.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close