Antena 3 CNN Actualitate Premierul Marcel Ciolacu intervine în sprijinul sinistraților: ”Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern”

Premierul Marcel Ciolacu intervine în sprijinul sinistraților: ”Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern”

Noul premier Marcel Ciolacu intervine în sprijinul sinistraților din zonele afectate de inundații.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   16:07

Premierul l-a sunat pe primarul dintr-o localitate grav afectată, după ce acesta a făcut un apel că are nevoie de ajutor.

”Am vorbit cu domnul prim-ministru, m-a sunat dumnealui. Avem tot sprijinul Guvernului. Avem 40 de persoane izolate în satul Busulețu.

Un pod este afectat în totalitate. Urmează să facem o punte pietonală pentru a avea acces cetățenii la drumul principal. Mai avem încă 40 de persoane care nu pot intra în case, deoarece nivelul de mâl, de pământ, care a venit cu viitura, este de o jumătate de metru.

Patru persoane sunt cazate la școală. Ceilalți, diferența, sunt la rude”, a spus Valeriu Goghezu, primarul comunei Grecești din județul Dolj, în direct la Antena 3 CNN.

Citește și: Fenomenele extreme fac prăpăd: Un pod s-a surpat din cauza ploilor puternice și a inundațiilor, în Dolj

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern!”

”Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv.”, anunță premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Citește și: ”Nu mai am nimic, am rămas sub cerul liber” Oamenii din județele afectate de inundații sunt disperați, după ce apele i-au lăsat fără case

”Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă.

De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor”, mai scrie premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Avertismentul meteorologilor ANM: Fenomenele extreme continuă în județele distruse de inundații | ”Spre seară, fenomenele vor deveni mai intense”

”Aseară, am convocat un Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, mai precizează Marcel Ciolacu.

Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 17 iunie 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu inundatii sinistrati
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close