Antena 3 CNN Actualitate Premierul Orban: Copiii vor fi mai puțin expuși la școală decât în alte locuri

Premierul Orban: Copiii vor fi mai puțin expuși la școală decât în alte locuri

Premierul Ludovic Orban crede că începerea noului an școlar este o necesitate, în condițiile actuale, în care patru luni cursurile s-au făcut online. Orban spune că părinții trebuie să aibă încredere că situația este sub control și că la școală copilul va fi mai puțin expus decât în alte locuri.

Premierul Orban: Copiii vor fi mai puțin expuși la școală decât în alte locuri
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    13 Sep 2020   •   17:20

„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație românesc. Sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus decât liber în alte locuri. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecție sanitară, vom urmări orice disfuncționalitate care poate apărea.

Am fost în comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, directori de școli, reprezentanți ai autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Părinții trebuie să aibă încredere. Începerea anului școlar e o necesitate, oricum patru luni din cauza pandemiei cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii”, a spus, Ludovic Orban, la Călărași.

Premierul admite totuși că mai sunt aspecte care încă mai trebuie remediate.

„Eu îi rog pe părinți să aibă încredere. Să le spună copiilor să respecte măsurile sanitare din fiecare școală. Trebuie să aibă încredere pentru că e în beneficiul copiilor. Chiar și cu cursurile suspendate, și în vacanță, a existat o rată de infectare pe populația școlară.

Pentru vârstele de populație școlară a fost rata de infectare de 6%. Deci s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală. Dacă apar cazuri, dacă unii vin deja infectați, sigur că vom lua toate măsurile”, a mai spus Orban.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Când vor primi românii pensiile recalculate
x close