Antena 3 Actualitate Premierul Orban, după creșterea numărului de infectări COVID din București: ”Luăm în calcul să retransformăm Spitalul Colentina în unitate COVID”

Premierul Orban, după creșterea numărului de infectări COVID din București: ”Luăm în calcul să retransformăm Spitalul Colentina în unitate COVID”

de Andreea Cigolea    |    01 Oct 2020   •   12:15
Premierul Orban, după creșterea numărului de infectări COVID din București: ”Luăm în calcul să retransformăm Spitalul Colentina în unitate COVID”

Ludovic Orban a vorbit despre creșterea locurilor pentru cei infectați cu COVID la Terapie Intensivă în București. Premierul a declarat joi că nu înțelege de ce secția COVID de la Spitalul Witting din Capitală nu este pusă în funcțiune, în condițiile în care “s-au făcut investiții majore”.

“Am discutat cu domnul Tătaru să creștem capacitatea secțiilor ATI. Avem posibilitatea să facem asta la Matei Balș, să retransformăm Spitalul Colentina în spital COVID, să punem în funcțiune secția de la Spitalul Witting, unde, sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează” a spus Orban.

Se închid restaurantele

În localitățile în care va fi depășit numărul de 1,5 cazuri Covid la mia de locuitori în ultimele 14 zile, se va lua decizia să se restricționeze activitatea HoReCa, până se micșorează procentul, a mai adăugat premierul.

Premierul Ludovic Orban susține că restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de COVID-19.

Întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să se închidă din nou, Orban a răspuns că în localitățile în care va fi depășită rata de infectare și va ajunge peste 1,5 la mia de locuitori, se va lua decizia restricționării activității.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close