Antena 3 CNN Actualitate Premierul Tăriceanu a vizitat zonele afectate inundaţiile din vară

Premierul Tăriceanu a vizitat zonele afectate inundaţiile din vară

Premierul Tăriceanu a vizitat zonele afectate inundaţiile din vară
18 Oct 2008   •   17:32

Premierul a vizitat sâmbătă două obiective din judeţul Iaşi. Unul dintre ele este şoseaua de centură a oraşului Iaşi care, în opinia premierului, va fi prea îngustă, pentru nevoile din viitorul apropiat. Premierul s-a declarat nemulţumit de lipsa de viziune a constructorilor. Şi firmele care lucrează la reconstrucţia caselor distruse de inundaţii au primit sfaturi. În plus Tăriceanu este de părere că sinistraţii ar trebui să se mute în noile case la jumătatea lunii noiembrie.
Premierul Tăriceanu a afirmat că centura Iaşului ar fi trebuit să aibă patru benzi de circulaţie şi nu două, aşa cum este prevăzut în planul de construcţie. Varianta şoselei de centură a Iaşiului a fost proiectată cu două trasee, unul pentru trafic uşor, de 7 kilometri, şi un altul pentru trafic greu, de aproximativ 24 de kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 52 milioane euro, iar durata de construcţie este de 36 de luni.
Vizita de lucru a premierului în judeţul Iaşi a început însă la Târgu Frumos, unde a fost verificat stadiul lucrărilor la casele construite pentru familiile afectate de inundaţiile din vară. Premierul le-a cerut firmelor care construiesc la Târgu Frumos pentru sinistraţi să se grăbească, pentru ca oamenii să se poată muta înainte de venirea iernii. Tăriceanu a adăugat că, dacă vor mai rămâne fonduri, constructorii ar trebui să termoizoleze cu polistiren casele, pentru a diminua costurile de încălzire. Cele 14 case noi din Târgu frumos au două camere, bucătărie şi baie, vor fi încălzite în această iarnă pe bază de lemne. Ele vor fi racordate la utilităţi abia la primăvară.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close