Antena 3 CNN Actualitate Un preot de 46 de ani a murit de COVID. "După 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov2, s-a mutat la Domnul"

Un preot de 46 de ani a murit de COVID. "După 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov2, s-a mutat la Domnul"

Încă un preot a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, a anunţat, luni, Episcopia Severinului, pe pagina sa de internet.

Un preot de 46 de ani a murit de COVID. "După 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov2, s-a mutat la Domnul"
Sursa foto: episcopiaseverinului.ro
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2020   •   16:30

Părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu avea 46 de ani şi s-a stins din viață după ce a luptat cu boala mai bine de 30 de zile. 

"Cu adâncă durere am primit vestea că în seara zilei de duminică, 8 noiembrie 2020, după 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov2, părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu s-a mutat la Domnul, pentru a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Veșniciei. De marele praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, inima iubitoare a părintelui Adrian-Claudiu bate în veșnicie.

A trăit neobosit într-o continuă alergare pentru Biserica lui Hristos pe care a iubit-o, pentru familia deosebită care i-a fost mereu aproape și pentru toți credincioșii pe care i-a păstorit cu toată dragostea.

Părintele avea master în Teologie

Lumina zilei a vazut-o la data de 4 august 1974, în localitatea Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, din părinții credincioși Marin-Marcel și Adriana Căpitănescu, fiind unul din cei patru prunci ai familiei. Școala primară dar și cea gimnazială le-a absolvit în Municipiul Drobeta-Turnu Severin, urmând ca în perioada 1990 - 1995 să fie elev al Seminarului Teologic Liceal "Sfântul Grigorie Teologul" din Craiova.

Între anii 2000 - 2004 a urmat cursurile Facultății de Teologie din Craiova, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, iar în perioada 2012 - 2014 a urmat cursurile de master în cadrul Facultății de Teologie din Arad.

S-a căsătorit cu tânăra Simona Florentina Chiosa din Turnu Severin, dând naștere la doi fii, Alexandra-Florentina (1999) și Adrian-Ștefan (2001).

Preotul mort de COVID avea doi copii

Începând cu data de 1 octombrie 1995 a fost numit preot paroh pe seama Parohiei Burila Mare, județul Mehedinți, iar la data de 1 octombrie 2006 i-a fost încredințată construcția bisericii parohiei nou înființate, Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur – Calea Tg-Jiului.

În ziua de 8 octombrie 2017, în urma finalizării construcției bisericii și a picturii, un ales sobor de arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române a târnosit sfântul lăcaș, acordându-i Preacucernicului Părinte Adrian-Claudiu Căpitănescu rangul de Iconom Stavrofor, pentru toată purtarea de grijă, osteneala și truda pe care a depus-o în Ogorul Domnului.

Astăzi am pierdut un părinte vrednic, un om deosebit, dar am câștigat în ceruri un rugător neobosit pentru noi toți.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi cu drepţii să îl numere!", anunță, luni, Episcopia Severinului.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close