Antena 3 CNN Actualitate Preoţii din Oltenia au pus bazele unui sindicat

Preoţii din Oltenia au pus bazele unui sindicat

Preoţii din Oltenia au pus bazele unui sindicat
30 Mai 2008   •   08:18

Preoţii din Oltenia vor sindicat. Şi au trecut deja la treabă, punând bazele sindicatului ?Păstorul cel Bun?. Decizia a stârnit însă indignarea capilor bisericeşti, care au înaintat recurs la hotărârea judecătorească de înfiinţare a acestui sindicat. Pe lângă demersul în instanţă, ierarhii au pus la punct un adevărat plan pentru ?spargerea? unei astfel de mişcări. Ei se vor întâlni cu preoţii din eparhia lor care au aderat la sindicat, pentru a-i chema să revină ?în rânduială?.

Decizia de înainta recurs a fost adoptată de membrii Sinodului mitropolitan, reuniţi miercuri în şedinţă de lucru. ?Fiecare ierarh se va întâlni cu preoţii din eparhia sa care au aderat la această formă de manifestare străină de duhul Evangheliei, al canoanelor şi aflată în contradicţie cu prevederile Statutului Bisericii Ortodoxe Române, chemându-i să revină în rânduială?, informează Mitropolia Olteniei. Mai mult, potrivit acesteia, acţiunile de tip sindical ?depărtează de comuniunea Bisericii, tinzând să deturneze misiunea preoţească de la scopul său?.

Potrivit vicepreşedintelui sindicatului, preotul Nicolae State, citat de Rompres, printre motivele pentru care s-a dorit înfiinţarea acestei asociaţii se află necesitatea de a discuta probleme ca apariţia unei biserici paralele a ortodoxiei cu un fals mitropolit, problema homosexualilor, a numirii preoţilor în parohii.

În replică, Patriarhia Română a anunţat că înfiinţarea de sindicate ale preoţilor este necanonică, nestatutară şi nelegală. A recomandat însă discutarea problemelor şi doleanţelor preoţilor în conferinţele lunare ale protopopiilor, în cercurile pastorale, şedinţele Permanenţelor Consiliilor Eparhiale, conferinţele pastoral-misionare eparhiale trimestriale, şedinţele Sinoadelor Mitropolitane şi în cele ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close