Antena 3 CNN Actualitate Preoţii din România şochează! Injurii pentru enoriaşi şi cadavre ciopârţite

Preoţii din România şochează! Injurii pentru enoriaşi şi cadavre ciopârţite

Preoţii din România şochează! Injurii pentru enoriaşi şi cadavre ciopârţite
18 Sep 2008   •   23:06

Între sfinţenie şi mahala! Un preot din Oradea şi-a şocat enoriaşii după ce a făcut-o cu ou şi cu oţet pe o femeie din parohie. Cu un vocabular mai colorat decât cel folosit la altar, faţa preoţească a certat-o pe enoriaşă câteva minute bune, pentru un motiv extrem de lumesc: un loc de parcare. Discuţia s-a purtat la doi paşi de sfântul lăcaş de cult, Biserica Albastră, cea în care preotul slujeşte de ani buni. Ce nu a ştiut preotul este că unul dintre vecini, alarmat de circul neaşteptat, a filmat totul cu telefonul mobil şi apoi a pus înregistrarea pe Internet.

Preotul nu a vrut să comenteze incidentul în faţa camerei, dar şi-a făcut cunoscută poziţia, având evident o altă variantă decât cea a femeii. Bărbatul spune că se grăbea la o împărtăşanie, că ar fi rugat-o pe credincioasă să-şi mute maşina şi că femeia ar fi refuzat. Cu alte cuvinte, totul ar fi fost o făcătură, menită să-l pună pe el într-o lumină proastă. Mai ales că, spune el, unii locatari sunt nemulţumiţi de ani de zile de clopotele lui, care sună prea tare şi prea aproape.

Preotul de după blocuri


Tot un preot a stârnit revoltă şi în Câmpulung Muscel, după ce le-a dat voie groparilor să ciopârţească un cadavru ca să mai încapă un sicriu în mormânt. Rămăşiţele unei femei au fost dezgropate, tăiate, băgate în saci de plastic şi apoi aruncate în groapă. Luat la rost de rudele moartei, preotul îşi motivează decizia scurt: în fond, cadavrul era îngropat acolo de cinci ani şi jumătate!

Episodul petrecut în cimitirul Petru şi Pavel întrece orice imaginaţie. Femeia care a fost scoasă din pământ a murit în urmă cu 5 ani. A fost înmormântată într-o criptă cu două locuri. Zilele trecute a murit şi fiul ei, iar familia a decis să-l îngroape tot acolo. Aşa că au cerut ajutorul preotului. "Mi-a cerut acordul să o scoată pe mama şi să-l bage şi pe el şi pe ea deasupra. A scos-o, coşciugul era aici afară, pe ea au rupt-o groparii în bucăţi şi au băgat-o în saci, cu acordul preotului", a declarat Emilia, sora decedatului.

Cadavru ciopârţit cu acordul preotului


Familia încă nu-şi revine din şoc. Totul s-a întâmplat sub ochii lor. Oamenii i-au cerut explicaţii groparului. Care însă a devenit violent. Şi mai stupefiantă a fost reacţia preotului, care a explicat, cu lux de amănunte, starea în care era cadavrul femeii. "De ce să fie profanare? Tot ce a fost putred a fost pus într-un sac, iar partea care n-a putrezit am băgat-o sub", a spus Constantin Tarbă, preot paroh Câmpulung Muscel.

Mai marii bisericii spun însă că deshumarea se face la 7 ani şi că preotul trebuia să găsească o altă variantă. Rudele defunctei nu vor să lase lucrurile aşa. Vor depune plângere împotriva preotului pentru profanare de cadavre.

Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close