Antena 3 CNN Actualitate Motivul extrădării lui Cristian Rizea: "Acțiuni spre schimbarea prin violență a regimului constituțional"

Motivul extrădării lui Cristian Rizea: "Acțiuni spre schimbarea prin violență a regimului constituțional"

Presa din Republica Moldova a prezentat un document care ar explica motivul extrădării fostului deputat român Cristian Rizea din Republica Moldova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   19:45

Potrivit publicației Newsmaker din Republica Moldova, Rizea este acuzat că ar fi planificat și desfășurat acțiuni violente în vederea schimbării regimului constituțional, subminând sau suprimând suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării.

”Pe rețelele de socializare a fost publicat un document pe baza căruia ar fi fost extrădat din Republica Moldova ex-deputatul român Cristian Rizea. Potrivit actului, Rizea ar fi pregătit și desfășurat "acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării”, potrivit Newsmaker.md.

”Conform constatărilor organelor abilitate să asigure securitatea statului, s-a stabilit că cetățeanul României, Rizea Cristian, născut la 12.04.1969, pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării, activități cu elemente de factură criminală, acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului”, se arată în document.

Totodată, se precizează în documentul publicat, că "menționatul încalcă în mod flagrant și sistematic prevederile Codului contravențional, prezentând pericol pentru ordinea și securitatea publică”.

Citește și: Cristian Rizea a fost cazat la penitenciarul Rahova: "Nu vă gândiţi ce e în spatele meu? Mânca-v-aş gura voastră!"

”În același timp, în privința acestuia sunt inițiate mai multe acțiuni civile pentru imixtiunea în viața personală a persoanelor și lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, se mai arată în documentul care ar fi fost semnat de directorul Inspectoratului General pentru Migrație Mihail Vodă.

Potrivit publicației, fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chișinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanță în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru acțiuni de corupție.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close