Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele afgan, către Băsescu: Vă mulţumim pentru ajutorul militar pe care ni-l oferiţi

Preşedintele afgan, către Băsescu: Vă mulţumim pentru ajutorul militar pe care ni-l oferiţi

Preşedintele afgan, către Băsescu: Vă mulţumim pentru ajutorul militar pe care ni-l oferiţi
02 Apr 2008   •   16:59

Preşedintele afgan Hamid Karzai şi preşedintele român Traian Băsescu au susţinut miercuri o conferinţă de presă comună. Liderul de la Kabul a mulţumit României pentru ajutorul acordat în lupta împotriva terorismului şi în reconstrucţia statului. Karzai nu a omis nici pierderile omeneşti suferite de forţele române trimise, sub mandat ONU, pe frontul din Afganistan. În acest context, liderul de la Belgrad a transmis condoleanţe românilor pentru pierderile din Afganistan. ?Vă mulţumim pentru ajutorul oferit şi am dori ca pe viitor să lărgim relaţiile dintre cele două ţări?, a încheiat Karzai.

Karzai este primul lider de la Kabul care participă la un summit al Alianţei Nord-Atlantice. Preşedintele Afganistanului are programate întâlniri în România atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Cinci militari români au murit până acum în teatrul de operaţiuni din Afganistan, iar alţi peste 20 au fost răniţi. Cel mai recent accident din Afganistan în care au fost implicaţi soldaţi români s-a petrecut în urmă cu doar două săptămâni. Doi militari din Batalionul 300 de Infanterie "Sfântul Andrei" au trecut atunci cu maşina blindată peste un dispozitiv exploziv, unul fiind ucis, iar altul rănit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close