Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANI: Există miniştri care deţin conturi în Elveţia, ce nu figurează în declaraţiile de avere (VIDEO)

Preşedintele ANI: Există miniştri care deţin conturi în Elveţia, ce nu figurează în declaraţiile de avere (VIDEO)

Preşedintele ANI: Există miniştri care deţin conturi în Elveţia, ce nu figurează în declaraţiile de avere (VIDEO)
Sursa foto: macovei
12 Iul 2009   •   23:47

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate a declarat că există mai mulţi minişti care au conturi la băncile din Elveţia şi la alte bănci străine, sume care nu figurează în declaraţiile de avere ale acestora. Potrivit lui Alexandru Macovei, ANI a declanşat o anchetă şi va face public numele celor în auză în viitorul apropiat. Ancheta este posibilă pentru că ?Elveţia nu mai este ce a fost? în ceea ce priveşte secretul bancar.

?Băncile din multe state europene şi neeuropene pot confirma faptul că o anumită persoană are sau nu cont la o entitate bancară. Mai mult de un membru al cabinetului are conturi la bănci din Europa. Nu vă pot spune că aceste investigaţii se vor termina într-o săptămână , două, dar nu vor dura mai mult de două luni? a declarat duminică Macovei, într-o intervenţie telefonica la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3.

Investigaţiile Ani se pot finaliza cu o anchetă sau cu solicitarea de confiscare a unor sume sau bunuri. Cu toate acestea, potrivit lui Macovei, în ultimă instanţă, există portiţe de scăpare pentru cei cercetaţi. ?Legea ne este defavorabilă. Chiar dacă anunţăm pe cineva că îi cercetăm averea sau proprietăţile, aceea persoană îşi poate vinde a doua zi proprietăţile fără să existe o sancţiune? a spus el.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANI Sinteza Zilei
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close