Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CNAS amână soarta a 1.200 de bolnavi de cancer pentru că nu are bani. Ar fi nevoie de 15 milioane de lei

Preşedintele CNAS amână soarta a 1.200 de bolnavi de cancer pentru că nu are bani. Ar fi nevoie de 15 milioane de lei

Preşedintele CNAS amână soarta a 1.200 de bolnavi de cancer pentru că nu are bani. Ar fi nevoie de 15 milioane de lei
de S.T.    |    16 Iul 2013   •   16:32

Peste 1.200 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru obţinerea unor tratamente oncologice scumpe, valoarea acestora fiind de 15 milioane de lei.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, spune că înainte de a se căuta banii, se va face o revizuire a listei de medicamente prescrise.

"Avem 5.200 de pacienţi, 1.200 se află pe lista de aşteptare, o listă de aşteptare de aproximativ trei luni. Ne-ar trebui, aici este o estimare făcută de cei din comisia de oncologie, în jur de 15 milioane de lei noi pentru ca această listă de aşteptare să nu mai existe şi toţi cei care solicită un tratament la nivelul CNAS-ului să îl poată primi", a spus Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat principalele obiective ale mandatului său la CNAS.

Cristian Buşoi a mai spus că printre obiectivele prioritare în mandatul său sunt şi taxa clawback şi registrul oncologic electronic.

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, a vorbit, marţi după-amiază, la Antena 3, despre soarta bolnavilor de cancer.

"Noi vom lua o hotărâre vizazi de această problemă majoră a bolnavilor cu cancer. Cu toată încrederea pe care o am în domnul Buşoi, îmi pare rău să o spun, dar nu credem că nu sunt bani. Taxa clawback promitea tocmai desfiinţarea acestor liste. Ne punem întrebarea retorică, bineînţeles, unde sunt aceşti?", a spus Cezar Irimia.




×
Subiecte în articol: pacienti bolnavi de cancer Cristian Busoi
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close