Președintele Iohannis a semnat decretul privind eliberarea lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general

03 Feb 2016   •   13:11
Președintele Iohannis a semnat decretul privind eliberarea lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind eliberarea lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Marți, Tiberiu Nițu și-a anunțat demisia din funcția de procuror general al României.

"Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activității mele în fruntea Ministerului Public, la fel și datele din bilanț care vor fi făcute publice în cursul lunii martie, în condițiile în care numele meu și funcția pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situație de natură să aibă consecințe asupra imaginii instituției pe care o conduc, am decis — ca un gest de responsabilitate și onoare — să îmi depun demisia din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", a precizat Nițu într-un comunicat transmis presei.

Ulterior, Administrația Prezidențială a precizat că președintele Klaus Iohannis a primit demisia procurorului general Tiberiu Nițu din funcție și că o acceptă.

Parteneri
x close