Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Iohannis va organiza consultări pe tema aderării României la zona euro

Preşedintele Iohannis va organiza consultări pe tema aderării României la zona euro

Preşedintele Iohannis va organiza consultări pe tema aderării României la zona euro
28 Mai 2015   •   13:54

Preşedintele Klaus Iohannis vrea să se consulte cu partidele politice pentru a ajunge la un consens în vederea aderării României la zona euro,a anunţat joi Administraţia Prezidenţială. Preşedintele s-a întâlnit deja cu premierul şi cu guvernatorul Mugur Isărescu.

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naţionale de trecere la euro şi a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative şi instituţionale, care să asigure României un parcurs economic stabil şi predictibil", se precizează în comunicat.

Până acum interlocutorii au decis şi "înfiinţarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea şi monitorizarea etapelor şi responsabilităţilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv".

Unul dintre scopurile discuţiilor a fost "să identifice principalele etape şi responsabilităţi economice şi instituţionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergenţă 2015-2018".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close