Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe prinţul Akishino, fiul împăratului Japoniei (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe prinţul Akishino, fiul împăratului Japoniei (VIDEO)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe prinţul Akishino, fiul împăratului Japoniei (VIDEO)
Sursa foto: prin Japonia
20 Mai 2009   •   10:09

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la palatul Cotroceni pe cel de-al doilea fiu al împăratului Japoniei, prinţul Akishino şi pe soţia acestuia, prinţesa Kiko.

Fiul cel mic al Împăratului Japoniei, Prinţul Akishino şi soţia, Prinţesa Kiko, se află pentru prima dată, în România. Prinţul vizitează România la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

Vizita marchează, în acelaşi timp, şi a 50-a aniversare a reluării relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.

Miercuri, Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko, împreună cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, vor lua parte la o ceremonie de plantare a unor pomi de cireş, care va avea loc la Muzeul Satului. Este vorba, desigur, de sakura sau celebrul cireş japonez, pentru care japonezii au cultivat o adevarată pasiune.

Cireşul japonez simbolizează dragostea, puritatea, viaţa scurtă şi frumoasă.

Prinţul şi prinţesa vor mai vizita Castelul Peleş, Mânăstirea Sinaia şi Palatul Parlamentului.

Regulile impuse de casa imperială sunt foarte stricte. Spre exemplu, jurnaliştii nu au voie să se deplaseze după Alteţele lor.

Prinţul Akishino are 44 de ani şi este al doilea în succesiunea la tronul Crizantemelor. Prinţesa Kiko are 42 de ani şi este licenţiată în psihologie. A fost singura noră care i-a dăruit Împăratului Japoniei un moştenitor de sex masculin, după ce, timp de 40 de ani, în familia imperială au venit pe lume doar fete.



Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close