Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Venezuelei, acuzat că finanţează şi înarmează rebelii columbieni

Preşedintele Venezuelei, acuzat că finanţează şi înarmează rebelii columbieni

Preşedintele Venezuelei, acuzat că finanţează şi înarmează rebelii columbieni
16 Mai 2008   •   11:04

În America de Sud s-ar putea declanşa o nouă criză de proporţii. Experţii de la Interpol susţin că deţin dovezi cum că Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, îi finanţează şi înarmează pe rebelii din Columbia. Nişte documente autentice capturate de la gherila comunistă din Columbia îl demască pe preşedintele Venezuelei, care nu a întârziat să respingă toate acuzaţiile.

Documentele, în format electronic, se aflau în memoria unor laptopuri capturate de armata columbiană după uciderea lui Raul Reyes - „numărul doi” al Forţelor Armate Revoluţionare -, într-un raid efectuat pe 1 martie pe teritoriul Ecuadorului.

Conform documentelor, la rândul lor, rebelii ar fi finanţat campania electorală a actualului preşedinte ecuadorian, Rafael Correa. Chavez şi Correa sunt de orientare socialistă şi nu-şi ascund ostilitatea faţă de preşedintele columbian Alvaro Uribe, exponent al dreptei.

Hugo Chavez a calificat anunţul Interpolului drept „un spectacol de clovni, care nu merită nici un comentariu”. Disputa intervine înaintea unui summit America Latină - Uniunea Europeană, în Peru. Atmosfera reuniunii era oricum încărcată tot din cauza lui Chavez, care a calificat-o pe Angela Merkel, drept „urmaşa politică a lui Hitler”.

Antena 3

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close