Antena 3 CNN Actualitate Preşedinţi de secţii de votare din Cluj şi Bistriţa Năsăud au renunţat la funcţie

Preşedinţi de secţii de votare din Cluj şi Bistriţa Năsăud au renunţat la funcţie

Preşedinţi de secţii de votare din Cluj şi Bistriţa Năsăud au renunţat la funcţie
23 Noi 2007   •   14:15

Cu doar două zile înainte de alegeri, zeci de preşedinţi de secţii de votare din Cluj şi Bistriţa Năsăud au renunţat la funcţie. Unii sunt nemulţumiţi de modul în care sunt plătiţi, în timp ce alţii au invocat probleme de sănătate. În judeţul Sălaj, operaţiunile de vot ar putea fi afectate de acţiunile şcolare organizate chiar în ziua alegerilor. În judeţul Cluj nemulţumirile au plecat de la diferenţa între indemnizaţia pentru votul uninominal şi cea pentru alegerile europarlamentare. Nu mai puţin de 45 de preşedinţi de secţii de votare pentru referendum au renunţat la funcţie pe motiv că sunt plătiţi doar pentru trei zile, în timp ce colegii lor care se ocupă de europarlamentare iau bani pentru cinci zile.

Cei 45 de preşedinţi au fost înlocuiţi cu oameni de pe listele de rezervă. În urma acestui incident, Ministerul de Interne a decis ca toţi preşedinţii secţiilor de votare să fie plătiţi pentru cinci zile, indemnizaţia fiind de 50 de lei pe zi.

Şi în judeţul Bistriţa zeci de preşedinţi de secţii de votare au fost înlocuiţi pe ultima sută de metri. Au existat însă şi un caz în care preşedintele secţiei de votare a fost nevoit să se retragă deoarece nu şi-a putut lua liber de la serviciu. Autorităţile locale au apelat şi în acest caz la listele de rezervă.

Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close