Antena 3 CNN Actualitate Preşedinţii secţiilor de votare au făcut noapte albă

Preşedinţii secţiilor de votare au făcut noapte albă

Preşedinţii secţiilor de votare au făcut noapte albă
26 Noi 2007   •   07:45

Nervi, ţipete, oameni ajunşi la capătul puterilor. Aceasta a fost atmosfera duminică noapte la Sala Polivalentă, acolo unde este Biroul electoral al Municipiului Bucureşti. Reprezentanţii secţiilor de votare au aşteptat ore în şir pentru a preda sacii cu voturi. Pentru că predarea voturilor a durat foarte mult, multor persoane li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. ?Nu este normal să stăm aici atâtea ore să predăm nişte acte când am putea să le lăsăm şi să plecăm acasă", au declarat cei care au petrecut o noapte albă la Sala Polivalentă. Orele petrecute la biroul electoral nu au fost singurele probleme.

Mulţi reprezentanţi ai secţiilor de votare nici nu ştiau ce trebuie să facă cu ştampilele, delegaţiile şi procesele verbale.

Organizare slabă, înghesuială şi multă oboseală a fost şi în Birourilor Centrale Judeţene din mai multe oraşe din ţară. La Cluj, organizarea proastă i-a adus în pragul disperării pe cei care au venit să predea buletinele de vot. Oamenii au aşteptat toată noaptea la cozi uriaşe, iar o femeie a leşinat.

Nici la Constanţa situaţia nu a diferit foarte mult. Peste 200 de preşedinţi ai secţiilor de votare din municipiu s-au călcat practic în picioare. Jandarmii au fost nevoiţi să monteze garduri şi să formeze un cordon în faţa sediului biroului electoral central.

La Timişoara în schimb, predarea buletinelor s-a făcut relativ repede, dar oamenii au trebuit însă să aştepte în ploaie şi frig.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close