Antena 3 CNN Actualitate Preţurile terenurilor din provincie, în continuă creştere

Preţurile terenurilor din provincie, în continuă creştere

Preţurile terenurilor din provincie, în continuă creştere
09 Iun 2008   •   09:39

Potrivit unui studiu realizat de Eurisko, preţurile terenurilor au crescut cu până la 50 de procente în 2007. Astfel, un metru pătrat de teren cu acces la plajă a ajuns la 2.000 euro în Constanţa, în timp ce în Braşov şi Timişoara metrul pătrat, în zonele centrale, a ajuns până la 2.500 de euro. Şi în Sibiu şi Cluj-Napoca terenurile ating preţuri maxime de până la 2.000 de euro pe metru pătrat, iar în Iaşi şi Ploieşti costă deja 1.200 de euro metrul pătrat.

Nu peste tot terenurile sunt însă la fel de scumpe ca în Capitală. În Arad se mai pot cumpăra şi locuri de casă ceva mai ieftine, de la 300 de euro metru pătrat.

Preţurile mari la terenuri i-a făcut pe unii investitori să îşi îndrepte atenţia spre cele situate la marginea oraşului, mai ales pentru dezvoltări rezidenţiale, industriale şi comerciale. În Braşov, studiul arată că terenurile situate la ieşirea spre Bucureşti se pot achiziţiona cu 300 până la 450 de euro pe metru pătrat şi între 55 şi 70 de euro pe metru părtat în localităţile vecine.

Şi în judeţul Timiş, preţurile terenurilor destinate construcţiior rezidenţiale din zonele limitrofe sunt mult mai mici. Preţurile pornesc de la 200 de euro pe metru pătrat , dar pot ajunge chiar şi la 2.000 de euro pe metru pătrat.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close